Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Mintaj duszony w sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

pyszne smaczne dla każdego

Mintaj duszony w sosie

Składniki:

Mintaj duszony w sosie

 

  • 1 kg mrożonych filetów mintaja
  • 3 łyżki oleju
  • łyżka masła
  • łyżka mąki
  • 1/2 szklanki bulionu warzywnego może być z kostki
  • 2 łyżki kaparów
  • po 2 łyżki natki pietruszki i koperku
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • sos sojowy

Sposób przygotowania:

Mintaj duszony w sosie
Filety opłukać pokroić na kawałki. Oprószyć mąką, lekko zrumienić na rozgrzanym oleju. Dodać masło, podlać bulionem, wsypać kapary i udusić pod przykryciem. Doprawić sosem sojowym, solą, cukrem,pieprzem, posypać zieleniną