zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Mintaj w cieście z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Soczysty i smaczny mintaj

Mintaj w cieście z pieczarkami

Składniki:

Mintaj w cieście z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Mintaj w cieście z pieczarkami
Rybę myjemy, kroimy na kawałki, solimy i pieprzymy. Przygotowujemy ciasto z mąki i jajek, dodajemy wodę sól i pieprz i mieszamy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęściejszą niż na naleśniki. Obtaczamy rybę w mące, następnie zanurzamy w cieście i smażymy na gorącym głębokim tłuszczu. W drugim naczyniu dusimy pieczarki na maśle, solimy i pieprzymy do smaku.Na talerz wykładamy usmażoną rybę i kładziemy pieczarki.Podajemy na gorąco. Smacznego.