Sposób przygotowania:
Mintaj w galarecie
Wodę wlać do garnka. Dodać cukier, Vegete, ziele angielskie, liść laurowy i pieprz. Wymieszać i zagotować. Gdy zalewa zacznie się gotować dodać ocet. Wymieszać i zostawić jeszcze na moment na ogniu. Następnie zdjąć z ognia i dodać żelatynę. Dokładnie wymieszać, tak aby cała żelatyna się rozpuściła. Zalewę odstawić. Cebulę posiekać w drobną kostkę. Filety mintaja osuszyć w ręczniku papierowym. Następnie obtoczyć w mące i usmażyć. Usmażoną rybę odsączamy z nadmiaru oleju i układamy w naczyniach żaroodpornych. Usmażoną rybę obsypujemy cebulką. Zalewę można przelać przez sitko aby wyłowić z niej pieprz, ziele angielskie i liście laurowe. ,,Czystą" zalewę wlewamy na rybę i odstawiamy do stężenia na około 2 godziny.