Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Mintaj w śmietanie wg Megg

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mintaj w śmietanie wg Megg

Mintaj w śmietanie wg Megg

Składniki:

Mintaj w śmietanie wg Megg

 

Sposób przygotowania:

Mintaj w śmietanie wg Megg
Filety z mintaja skropić sokiem z cytryny i pozostawić w lodówce na 1h. Mąkę wymieszać z kurkumą, papryką oraz chilli i panierować w niej filety a następnie smażyć na złoty kolor z obu stron. Filety zdjąć z patelni, wsypać drobno posiekaną cebulkę oraz czosnek i zeszklić. Następnie dodać śmietanę, wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Do sosu włożyć rybę i całość dusić parę minut na małym ogniu. Podawać z ryżem lub ziemniakami od razu po przygotowaniu.

Tagi:

mintaj dania