pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Mintaj z pomidorem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

dietetyczna pozycja - dieta 1000 kalorii

Mintaj z pomidorem

Składniki:

Mintaj z pomidorem

 

 

Sposób przygotowania:

Mintaj z pomidorem
Filet skrapiamy sokiem z cytryn, posypujemy przyprawą do ryb. Jajko rozbijamy i mieszamy z gałką muszkatołową. Filet obtaczamy w mące potem w jajku i smażymy na rozgrzanym oleju. Pomidor kroimy w drobną kostkę i mieszamy z drobno pokrojoną bazylią. Z majonezu, keczupu i musztardy robimy sos mieszając dokładnie te 3 składniki. Sos dodajemy do pomidorów i bazylii i delikatnie mieszamy. Rozgrzewamy piekarnik. Na rybę nakładamy pomidory, przykrywamy dokładnie serem i pieczemy do momentu, gdy ser zacznie się topić. Przed podaniem można udekorować bazylią.