msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Mintaj zapiekany z serem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Dla miłośników ryb i żółtego sera.

Mintaj zapiekany z serem

Składniki:

Mintaj zapiekany z serem

 

  • 1 kg mrożonych filetów z mintaja
  • 20 dag żółtego sera np.goudy
  • 2 duże pieczarki
  • 3-4 szczypty curry
  • 3-4 szczypty pieprzu cytrynowego
  • sól
  • 2 jajka do panierowania
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Mintaj zapiekany z serem
Ryby rozmrozić,opłukać,osączyć i posypać curry,pieprzem cytrynowym i solą.Wstawić na chwilę do lodówki.Ryby panierować w jajku i bułce tartej i usmażyć na oleju. Przełożyć do posmarowanego olejem naczynia żaroodpornego, na każdym kawałku ryby położyć po 2 plastry pieczarki i posypać żółtym serem.Zapiec w temp.200 stopni ok.15 minut,aż ser się rozpuści i lekko przyrumieni.