zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Mintajowe racuszki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

racuszki z mintaja...........

Mintajowe racuszki

Składniki:

Mintajowe racuszki

 

  • 800 g mintaja
  • 2 jajka
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 czerstwe bułki
  • 200 ml mleka
  • 2 łyżki kaszy manny
  • 1/2 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżka Fit Up do ryb i owoców morza
  • 1 łyżeczka soli
  • 200 ml oleju do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Mintajowe racuszki
Umytą i osuszoną rybę zmielić.
Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć.
Do miski wrzucić rybę, bułkę, wszystkie przyprawy, zmiksowane jajka i posiekany szczypiorek.
Na patelni rozgrzać olej.
Wyrobić masę, kłaść porcje masy łyżką formując racuszki i smażyć po około 4 minut z każdej strony.