Sposób przygotowania:
Miodek wg przepisu siostry Anastazji
Ciasto: Margarynę przesiekać z mąką, sodą i cukrem pudrem. Dodać miód i jajka. Zagnieść ciasto. Upiec cztery placki. Masa jabłkowa: Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przesmażyć chwilkę z masłem na wolnym ogniu. Pod koniec smażenia dodać galaretkę, wymieszać i smażyć przez chwilkę aż do momentu rozpuszczenia galaretki. Masa śmietanowa: Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilość gorącej wody. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i połączyć z letnią żelatyną. Przełożenie: Na pierwszy placek nałożyć połowę masy jabłkowej przykryć drugim. Na drugim rozłożyć masę śmietanową przykryć trzecim plackiem. Na trzecim placku rozłożyć pozostałą masę jabłkową i przykryć czwartym plackiem. Wierzch posmarować masą krówkową i posypać orzeszkami. Bądź dowolnie udekorować np. polewą czekoladową