Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Miodnik- babka miodowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Ucierane ciasto miodowe bardzo słodkie i bardzo aromatyczne, pachnące miodem i cynamonem:-)

Miodnik- babka miodowa

Składniki:

Miodnik- babka miodowa

 

 

Sposób przygotowania:

Miodnik- babka miodowa
Masło w temperaturze pokojowej rozetrzeć w makutrze stopniowo dodając miód (jeżeli miód jest skrystalizowany należy go upłynnić w kąpieli wodnej). Białka oddzielić od żółtek, białka zachować a żółtka pojedynczo dodawać do utartego masła, na koniec powoli dodajemy śmietanę uważając aby całość się nie zważyła. Mąkę przesiać z sodą, kakao i cynamonem, przesianą mąkę dodaj do masy i dokładnie utrzyj. Białka ubij z cukrem i za pomocą łopatki delikatnie połącz z resztą ciasta, miodnika piecz w 180stop przez godzinę.