Sposób przygotowania:
Śnieżnobiały miodownik
CIASTO: Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dokładamy do niej pozostałe składniki ciasta, czyli: margarynę, jajka, miód, sodę , proszek do pieczenia i cukier puder. Zagniatamy energicznie ciasto. Gotowe dzielimy na 4 części. Każdą część kolejno wałkujemy i wykładamy na dno tortownicy . Nakłuwamy widelcem i pieczemy osobno 4 miodowe blaty. (około 15 min każdy w 180°C).Po upieczeniu placki studzimy.
PRZEŁOŻENIE: Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy. Do ubitej dokładamy cukier puder. Po dokładnym wymieszaniu wlewamy żelatynę. Szybko miksujemy ,by połączyła się ze śmietanką. Tak przygotowaną śmietanką przekładamy wcześniej upieczone placki miodowe. Po przełożeniu torcik odstawiamy do chłodu do zastygnięcia.
WYKOŃCZENIE: Żelatynę rozpuszczamy w przegotowanej wodzie, po czym studzimy. Śmietankę ubijamy. Następnie dodajemy do niej cukier (miksujemy), a potem wlewamy żelatynę. Dokładnie mieszamy. Gotową śmietankę wylewamy na wcześniej wykonany tort. Staramy się, by spływająca śmietanka utworzyła na brzegach coś w rodzaju zimowych sopli. Po wylaniu śmietanki tort ponownie wkładamy do lodówki by śmietanka stężała. Między czasie rozpuszczamy czekoladę. Rozpuszczoną wylewamy cienką warstwą na szklaną powierzchnię. Pozostawiamy do zastygnięcia. Gdy czekolada zastygnie za pomocą noża wykonujemy dekoracyjne ruloniki. Układamy je na powierzchni miodownika. Dodatkowo posypujemy górę złotymi perełkami. GOTOWE!!!
PRZEŁOŻENIE: Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy. Do ubitej dokładamy cukier puder. Po dokładnym wymieszaniu wlewamy żelatynę. Szybko miksujemy ,by połączyła się ze śmietanką. Tak przygotowaną śmietanką przekładamy wcześniej upieczone placki miodowe. Po przełożeniu torcik odstawiamy do chłodu do zastygnięcia.
WYKOŃCZENIE: Żelatynę rozpuszczamy w przegotowanej wodzie, po czym studzimy. Śmietankę ubijamy. Następnie dodajemy do niej cukier (miksujemy), a potem wlewamy żelatynę. Dokładnie mieszamy. Gotową śmietankę wylewamy na wcześniej wykonany tort. Staramy się, by spływająca śmietanka utworzyła na brzegach coś w rodzaju zimowych sopli. Po wylaniu śmietanki tort ponownie wkładamy do lodówki by śmietanka stężała. Między czasie rozpuszczamy czekoladę. Rozpuszczoną wylewamy cienką warstwą na szklaną powierzchnię. Pozostawiamy do zastygnięcia. Gdy czekolada zastygnie za pomocą noża wykonujemy dekoracyjne ruloniki. Układamy je na powierzchni miodownika. Dodatkowo posypujemy górę złotymi perełkami. GOTOWE!!!
2milutka
jaga85
Oj tak tak:)
monikaT83