Sposób przygotowania:
Miodowiec
Ze składników na placek zagnieść ciasto.
Podzielić je na dwie części i rozwałkować na dwa duże, cienkie placki.
Każdy placek piec osobno, na złoty kolor, w dużej formie wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą około 10-15 minut w temperaturze 200C.
Upieczone placki pozostawić do ostygnięcia.
Zrobić krem.
Ugotować kaszę na mleku z dodatkiem cukru i ostudzić, a następnie masło rozkręcić mikserem i dodawać po łyżce zimnej kaszy.
Tak przygotowaną masę położyć na 1 placku, a drugim plackiem przykryć.
Wierzch ciasta oblać polewą czekoladową wykonaną z rozpuszczonej czekolady z dodatkiem masła i mleka.
Podzielić je na dwie części i rozwałkować na dwa duże, cienkie placki.
Każdy placek piec osobno, na złoty kolor, w dużej formie wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą około 10-15 minut w temperaturze 200C.
Upieczone placki pozostawić do ostygnięcia.
Zrobić krem.
Ugotować kaszę na mleku z dodatkiem cukru i ostudzić, a następnie masło rozkręcić mikserem i dodawać po łyżce zimnej kaszy.
Tak przygotowaną masę położyć na 1 placku, a drugim plackiem przykryć.
Wierzch ciasta oblać polewą czekoladową wykonaną z rozpuszczonej czekolady z dodatkiem masła i mleka.