kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Miodownik

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Dziś serwuję miodownik na podwieczorek...;-)

Miodownik

Składniki:

Miodownik

 

  • na ciasto:
  • 2 i 1/4 szkl. mąki
  • 1/2 szkl. cukru pudru
  • 75 g margaryny
  • 1 duże lub 2 mniejsze jajka
  • 1,5 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka sody
  • na masę:
  • 1 szkl. mleka
  • 1/2 szkl. cukru
  • 3/4 opakowania budyniu śmietankowego
  • 1 cukier waniliowy
  • dodatkowo:
  • polewa czekoladowa

 

Sposób przygotowania:

Miodownik
Miód rozpuść i wymieszaj z resztą składników na ciasto. Zagnieć ciasto i podziel na 2 części. Piec osobno. W 1/2 szkl. mleka rozprowadzić proszek budyniowy. Resztę mleka zagotować z cukrami. Na gotujące się mleko wlać mleko z proszkiem i mieszaj aby nie powstały grudki. Gdy przestygnie utrzyj na pulchną masę z masłem. Na 1 płat przestudzonego ciasta wylej przestudzoną masę. Przykryj 2 płatem. Polej polewą czekoladową i dowolnie ozdób.
Smacznego!:-)