Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Miodownik budyniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Bardzo smaczny miodownik budyniowy.

Miodownik budyniowy

Składniki:

Miodownik budyniowy

 

 

Sposób przygotowania:

Miodownik budyniowy
Przygotowujemy wszystkie składniki ciasta. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy ciasto na trzy części, każdą rozwałkowujemy i wykładamy na blaszkę. Pieczemy 20 minut w temp. 180 stopni. Z mleka odlewamy pół szklanki, resztę zagotowujemy. W pozostałym mleku mieszamy mąki oraz cukier waniliowy. Wlewamy do gotującego się mleka i chwilę gotujemy budyń. Studzimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy zimny budyń i ucieramy. Masą przekładamy upieczone placki. Wierzch polewamy polewą i posypujemy kokosem.