Sposób przygotowania:
Miodownik z masą cytrynową
Do większego garnka dać kostkę margaryny, miód i cukier. Wszystko razem zagotować i wymieszać. Ostudzić. Dodać jajka, mąkę i sodę oczyszczoną. Wyrobić dość wolne ciasto i podzielić na dwie części i wyłożyć na wysmarowane masłem brytfanny. Każdą część piec w piekarniku ok. 15 minut w 180 st. Po upieczeniu wyjąć i ostudzić. BISZKOPT: białka ubić, dodać cukier. Następnie dodać żółtka. Łyżką wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masę wyłożyć na wysmarowaną margaryną brytfannę, piec ok. 25 minut w 180 st. MASA: Mleko (większą część) przelać do garnka, dodać cukier. W mniejszej części rozmącić mąkę, jajka. Można dodać cukier wanilinowy. Wlać do gotującego się mleka. Mieszać do zagotowania. Odstawić do ostudzenia. Jak będzie zimna, utrzeć margarynę, dodawać po łyżce budyniu, a na koniec startą skórkę z cytryn. Masą przełożyć placki. Placek z miodu-pół masy- biszkopt- pół masy- placek z miodu. Udekorować resztą masy i startą skórką czekolady.