Sposób przygotowania:
Miodownik wg paulisia_elk
70 g masła, 2 łyżki miodu i 5 łyżek cukru przekladamy do rondla i podgrzewamy ciągle mieszając, gdy wszystko się rozpuści i połączy dodajemy posiekane orzechy włoskie, dokładnie mieszamy i odstawiamy do przestudzenia. W tym czasie z mąki, cukru, masła, jajek, miodu i sody zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy na dwa blaty, które układamy w formach wyłożonych pergaminem. Na jednym rozsmarowujemy masę z orzechami. Pieczemy 10 minut w 180 stopniach, po upieczeniu studzimy całkowicie. W tym czasie przygotowujemy krem. 2 opakowania budyniu przygotowujemy w 3 szklankach mleka. Jeżeli są to budynie bez cukru, nie zapomnijmy dosłodzić. Studzimy. Masło ucieramy na puch i dodajemy powoli ostudzony całkowicie budyń. Tak przygotowaną masą przekładamy blaty, a całe ciasto odstawiamy do zastygnięcia do lodówki.
Triss
MagdaMM