Sposób przygotowania:
Miodownik z bitą śmietaną
CIASTO: Mąkę dać na stolnicę, posypać sodą, cukrem, wymieszać ze sobą. Następnie zrobić rowek na środku, dodać miód, jajka, margarynę i wyrabiać ciasto. W razie potrzeby dodać mąkę. Podzielić na 4 części. Upiec z tego 4 placki. Bardzo szybko się pieką, pierwszy 15 minut, kolejne po ok. 7-8 minut. Upieczone odstawić do ostudzenia.
MASA: Śmietanę ubijać, pod koniec dodać śmietankę fix i cukier puder. Ubijać do uzyskania puszystej masy. Na jednym placku wyrobić trochę masy, przykryć drugim plackiem. Przełożyć powidłami. Przykryć trzecim plackiem. Następnie na to dać resztę masy i przykryć czwartym plackiem (najgrubszym). Przygotować polewę czekoladową jak podano na opakowaniu. Zalać ciasto. Posypać migdałami.
MASA: Śmietanę ubijać, pod koniec dodać śmietankę fix i cukier puder. Ubijać do uzyskania puszystej masy. Na jednym placku wyrobić trochę masy, przykryć drugim plackiem. Przełożyć powidłami. Przykryć trzecim plackiem. Następnie na to dać resztę masy i przykryć czwartym plackiem (najgrubszym). Przygotować polewę czekoladową jak podano na opakowaniu. Zalać ciasto. Posypać migdałami.