Sposób przygotowania:
Miodownik z kremem budyniowym
Przygotowanie:
10 dag cukru,margarynę,miód oraz 4 łyżki mleka podgrzać na małym ogniu.Mąkę wymieszać z ostudzoną mieszanką i sodą.Zarobić twarde ciasto.Podzielić na 2 części.Każdą rozwałkować na placek o średnicy około 26cm i piec przez 25-30 minut w 170 s.c.Z reszty mleka i proszku budyniowego ugotować budyń.Masło utrzeć z cukrem i połączyć z zimnym budyniem.Placek posmarować połową kremu,przełożyć drugim i posmarować resztą kremu.
10 dag cukru,margarynę,miód oraz 4 łyżki mleka podgrzać na małym ogniu.Mąkę wymieszać z ostudzoną mieszanką i sodą.Zarobić twarde ciasto.Podzielić na 2 części.Każdą rozwałkować na placek o średnicy około 26cm i piec przez 25-30 minut w 170 s.c.Z reszty mleka i proszku budyniowego ugotować budyń.Masło utrzeć z cukrem i połączyć z zimnym budyniem.Placek posmarować połową kremu,przełożyć drugim i posmarować resztą kremu.