Sathi

Sathi

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 59]

Miodzio babki i babeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Miodzio babki - czyli pycha wielkanocne wypieki do koszyczka. Poprzetykane żurawiną oraz aromatem wanilii. Słodkość dla małego i dużego zajączka! ;)

Miodzio babki i babeczki

Składniki:

Miodzio babki i babeczki

 

 

Sposób przygotowania:

Miodzio babki i babeczki
Masło topimy na małym ogniu dodając do niego miód. Kiedy przestygnie dodajemy dalej aromat, jajka, cukier i miksujemy blenderem (najlepiej w wysokim naczyniu - będzie chlapać!). Osobno mieszamy ze sobą: mąki, kakao, sodę oraz proszek do pieczenia. Żurawinę przepłukujemy w gorącej wodzie. Wymieszane suche składniki dodajemy do masy z jajkiem i blenderujemy. Pod koniec wrzucamy żurawinę. Przekładamy do odpowiednio przygotowanych foremek (jeżeli używamy silikonowych to w zasadzie nie robimy z nimi nic ;)). Pieczemy w nagrzanym piekarniku, w temperaturze 180 stopni C, przez około 40 minut. Smacznego! :)

Tagi:

jajko jajka