Sposób przygotowania:
Misiowa uczta
W pierwszej kolejności należy przygotować składniki, następnie mąkę - 250 g przesiać do miski przy pomocy drobnego sitka, posiekać masło i dodać masło, sól, cukier puder- 3 łyżki i wbić jajko oraz olejek śmietankowy. Następnie należy wymieszać i połączyć wszystkie składniki na jednolitą i gładką masę. Dodać mleko i delikatnie połączyć z ciastem. Schłodzić ciasto, zawinąć je w folię i włożyć do lodówki na minimum 30 minut. Nagrzać piekarnik do 190℃. Stolnicę lekko posypać mąką i rozwałkować na niej ciasto na grubość 5 mm. Wyciąć kółka większe niż średnica foremek. Ciastem wyłożyć foremki, bokiem noża przesunąć po krawędzi foremki, usuwając nadmiar ciasta. Widelcem podziurkować spód. Piec przez około 30 minut na złoty kolor, ostudzić. Następnie wykonać lukier plastyczny, którym należy udekorować babeczki formować różnego rodzaju dekoracje wedle własnego uznania. Aby wykonać lukier plastyczny należy wodę zagotować z tłuszczem. Do gotującej się dodać mąkę tortową- 1/4 kg i energicznie mieszać do uzyskania jednolitej i gładkiej masy. Gdy masa zacznie odchodzić od łyżki i brzegów garnka należy ją wyjąć i rozłożyć do wystygnięcia. Następnie należy dodać 1 kg cukru pudru i wyrabia. Dodać odrobinę olejku migdałowego. Masę dokładnie wyrobić, jeśli chcemy uzyskać masę kolorową, wówczas dodajemy barwniki spożywcze. W moim przypadku dodałam odrobinę błękitnego i część babeczek ma delikatny błękitny odcień. Lukier rozwałkować i wykrawać koła od szklanki lub literatki, nakładać na babeczki. Dodać do części lukru kakao ciemne i formować misie lub inne ozdoby