Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Jesienna zupa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taką zupę, każdy zje z przyjemnością, łatwa w przygotowaniu, na bazie warzyw, bez dodatku mięsa. Aromatyczna, rozgrzewająca zupa, daj się skusić.

Jesienna zupa

Składniki:

Jesienna zupa

 

  • 2 duże cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 szt. papryki, różnokolorowej
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 200 g wody
  • ¼ łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki majeranku, suszonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka cząbru, suszonego
  • 1 łyżeczka soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 250 g białej fasoli, z puszki

Sposób przygotowania:

Jesienna zupa

I

Miska ciepłej zupy
Przygotowanie wszystkich warzyw i pozostałych składników do ugotowania zupy. Następnie dodajemy po kolei i gotujemy zupę.

1.Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę w garnku na rozgrzanej oliwie.
2. Papryki myję, osuszam, usuwam nasiona, kroję w małe paseczki i dodaje do warzyw.
3. Następnie dodaję pomidory, koncentrat pomidorowy, kostkę warzywną, wodę, cukier, majeranek, słodką paprykę, cząber, sól i pieprz, gotuje 15 minut.
4. Na koniec dodaję fasolę i jeszcze gotuję 8 min.

II

5. Zupa gotowa, podaje z pieczywem.
6. Smacznego.