Smaki Nati

Smaki Nati

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

Misz-masz a`la grulasz

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 13

To danie powstało z potrzeby przygotowania czegoś ciekawego na rodzinna kolację. Połączenie mięsa z warzywami.

Misz-masz a`la grulasz Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Misz-masz a`la grulasz

 

Sposób przygotowania:

Misz-masz a`la grulasz
Mięso oczyścić, pokroić w grubą kostkę. Przyprawić solą, pieprzem, słodką papryką, mielonym zielem angielskim, majerankiem i przyprawą do grilla.

Do mięsa wsypać mąkę i całość wymieszać. Cebulę obrać, pokroić w piórka i zeszklić na oleju. W dużym garnku rozgrzać olej. Wrzucić mięso i przez jakiś czas mieszać, by mięso się nie posklejało. Jeśli zacznie się przypalać podlać odrobiną wody.

Wszystkie warzywa oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Z młodej cukinii nie trzeba wyjmować środka.

Po 20 minutach smażenia mięsa wrzucić warzywa. Czosnek zmiażdżyć i wrzucić do garnka. Zalać litrem wody, zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem do miękkości.

Jeśli sos wyjdzie za rzadki można zagęścić mąką. Ewentualnie doprawić mieszanką typu vegeta. Można podawać z kaszą lub ryżem.
Misz-masz a`la grulasz
Mięso dobrze oczyścić i pokroić w grubą kostkę
Misz-masz a`la grulasz
Koski mięsa posypać przyprawami, a następnie opsypać mąką
Misz-masz a`la grulasz
Najpierw na tłuszczu obsmażyć mięso, ewentualnie podlewając odrobiną wody
Misz-masz a`la grulasz
Cebule pokroić w piórka i oddzielnie podsmażyć na oleju
Misz-masz a`la grulasz
Cukienię, papryke oraz pieczarki oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki

Tagi:

dania gulasze