Sposób przygotowania:
Misz-masz a`la grulasz
Mięso oczyścić, pokroić w grubą kostkę. Przyprawić solą, pieprzem, słodką papryką, mielonym zielem angielskim, majerankiem i przyprawą do grilla.
Do mięsa wsypać mąkę i całość wymieszać. Cebulę obrać, pokroić w piórka i zeszklić na oleju. W dużym garnku rozgrzać olej. Wrzucić mięso i przez jakiś czas mieszać, by mięso się nie posklejało. Jeśli zacznie się przypalać podlać odrobiną wody.
Wszystkie warzywa oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Z młodej cukinii nie trzeba wyjmować środka.
Po 20 minutach smażenia mięsa wrzucić warzywa. Czosnek zmiażdżyć i wrzucić do garnka. Zalać litrem wody, zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem do miękkości.
Jeśli sos wyjdzie za rzadki można zagęścić mąką. Ewentualnie doprawić mieszanką typu vegeta. Można podawać z kaszą lub ryżem.
Do mięsa wsypać mąkę i całość wymieszać. Cebulę obrać, pokroić w piórka i zeszklić na oleju. W dużym garnku rozgrzać olej. Wrzucić mięso i przez jakiś czas mieszać, by mięso się nie posklejało. Jeśli zacznie się przypalać podlać odrobiną wody.
Wszystkie warzywa oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Z młodej cukinii nie trzeba wyjmować środka.
Po 20 minutach smażenia mięsa wrzucić warzywa. Czosnek zmiażdżyć i wrzucić do garnka. Zalać litrem wody, zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem do miękkości.
Jeśli sos wyjdzie za rzadki można zagęścić mąką. Ewentualnie doprawić mieszanką typu vegeta. Można podawać z kaszą lub ryżem.