Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Gulasz wieprzowy z pomidorami, fasolką i kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 19

Gulasz smakuje rewelacyjnie i doskonale połączony smakowo. Mięso rozpływa się w ustach, a całość kusi niezwykłym aromatem.

Gulasz wieprzowy z pomidorami, fasolką i kukurydzą

Składniki:

Gulasz wieprzowy z pomidorami, fasolką i kukurydzą

 

  • 700-800g mięsa wieprzowego (użyłam karkówki)
  • 2-3 cebule
  • 1 puszka pomidorów (w całości)
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • 3 ząbki czosnku
  • 5 ziarenek pieprz
  • 2 listki laurowe
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii (płaska)
  • 1/3 łyżeczki suszonego tymianku
  • papryka ostra
  • sól

Dodatkowo:

  • olej

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z pomidorami, fasolką i kukurydzą

Przygotowanie:

Gulasz wieprzowy z pomidorami, fasolką i kukurydzą
Można użyć dowolnego mięsa wieprzowego - wg gustu.

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i wymieszać z niewielką ilością soli.

Obraną cebulę posiekać lub pokroić w piórka. Mięso z cebulą podsmażyć na rozgrzanym oleju.

Gotowanie:

Gulasz wieprzowy z pomidorami, fasolką i kukurydzą
Gulasz można doprawić według własnego smaku.

Zawartość patelni przełożyć do garnka.

Następnie należy dodać pomidory (z zalewą), drobno posiekany czosnek, listki laurowe, bazylię, tymianek i ziarenka pieprzu.
Wszystko razem wymieszać i dusić (pod przykryciem) do miękkości (40-45 minut - w zależności od rodzaju mięsa) na małym ogniu.

Pod koniec gotowania wmieszać odcedzoną kukurydzę i fasolkę.

Całość podgotować 2-3 minuty i w razie potrzeby doprawić do smaku.


Tagi:

danie mięso