Sposób przygotowania:
Misz masz a`la leczo.
Cebulę obieramy ze skórki, następnie kroimy w kostkę. Do wysokiego garnka wlewamy 3 łyżki stołowe oliwy z oliwek, następnie wrzucamy pokrojoną wcześniej cebulę i dusimy, aż będzie lekko szklista. Następnie dodajemy parówki pokrojone w półksiężyce. Wszystko mieszamy i podsmażamy aż parówki lekko się zrumienią. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Paprykę dodajemy do reszty składników znajdujących się w garnku. Pieczarki dokładnie myjemy (ja nie obieram ze skórki), następnie kroimy w kostkę i dodajemy do reszty. Danie dusimy pod przykryciem ok. 7 minut. Cukinię dokładnie myjemy i kroimy w półksiężyce (ja cukinii nie obieram ze skórki) dodajemy do garnka i dusimy aż cukinia będzie al dente. Następnie dodajemy pomidory z puszki, doprawiamy solą, pieprzem, wsypujemy oregano, wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze ok. 5 minut. Po tym czasie danie jest gotowe. Danie można podawać z ryżem lub makaronem.
Smacznego :)
Smacznego :)