ami91

ami91

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 273]

Misz masz paprykowy z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Aby nie wyrzucać wczorajszego gulaszu dodałam go do całkiem nowej potrawy i oto jest miesna zupa z paprykami i ...

Misz masz paprykowy z mięsem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Misz masz paprykowy z mięsem

 

  • 50 dag fileta z indyka
  • ok 0,5 l gulaszu
  • 3 papryki różnokolorowe (czerwona, pomarańczowa, biała)
  • pół papryczki Jalapeno (zielona)
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 10 dag fasolki szparagowej
  • 4 pomidory
  • łyżka koncentratu
  • łyzka posiekanej kolendry
  • liść ziela angielskiego
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki tłuszczu

 

Sposób przygotowania:

Misz masz paprykowy z mięsem
Mięso z indyka umyj i podsmaż na tłuszczu. Dodaj starte marchewki, pokrojone w kostkę papryki słodkie i cebulę, fasolkę podzieloną na 2-3 części. Wrzuć liść laurowy Całość duś około pół godziny. Dodaj zmiażdżony czosnek, posiekane drobno jalapeno i gulasz (u mnie z wczoraj). Dolej około 1-1,5 litra wody tak aby całość się przykryła. Pomidora obierz ze skórki i dodaj do gotujacej sie zupy razem z koncentratem. Przypraw solą, pieprzem i kolendrą na koniec. Smacznego
Misz masz paprykowy z mięsem
Mieso dokładnie myję i osuszam po czym kroje na mniejsze kawalki
Misz masz paprykowy z mięsem
Papryki cebule i inne warzywa kroje na kawałki
Misz masz paprykowy z mięsem
Do indyka dodaje pokrojone warzywa i dusze około pol godziny
Misz masz paprykowy z mięsem
Jak sa miekke warzywa dodaje gulasz i przyprawy

Tagi:

indyk papryka