Sposób przygotowania:
Mleczne drożdżówki z owocami
Mleko podgrzewamy i łączymy z drożdżami, 3 łyżkami mąki i łyżeczką pudru. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Wyrośnięty zaczyn łączymy z pozostałym pudrem, cukrem waniliowym, przesianą mąką, margaryną i żółtkami. Składniki lekko wyrabiamy, następnie dodajemy pianę z białek - wyrabiamy na jednolitą masę. Odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swą objętość, rozwałkowujemy je, lekko podsypując mąką. Szklanką wycinamy kółka i kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierchu układamy truskawki i jagody, następnie posypujemy cukrem - 1/2 łyżeczki na drożdżówkę. Drożdżówki w tym czasie powinny jeszcze trochę urosnąć. Pieczemy ok 25 minut w temperaturze 180 stopni.