Sposób przygotowania:
Sernik z masą kajmakową
SPÓD: Do miski przekładamy składniki ciasta. Zagniatamy je. Gotowe ciasto wykładamy na przygotowaną tortownicę i nakłuwamy widelcem.
SER: Białka oddzielamy od żółtek. W misce ucieramy masło z cukrem, dodajemy stopniowo żółtka. W dalszej kolejności dodajemy ser. Całość miksujemy, by masa była puszysta i jednolita. Następnie dodajemy masę kajmakową. Gdy ta dobrze się połączy dodajemy mąkę połączoną z budyniem i proszkiem do pieczenia. W oddzielnej misce ubijamy pianę z białek. Gotową pianę łączymy z przygotowaną masą serową.Ser wylewamy to ciasto kruche. Sernik wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 60 minut w 180˚C. Upieczony studzimy. Na zimny wylewamy śmietankę, którą dekorujemy wiórkami czekoladowymi.
WYKOŃCZENIE: Żelatynę rozpuszczamy w przegotowanej wodzie i studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Do ubitej dodajemy cukier do smaku. na koniec wlewamy żelatynę i dokładnie miksujemy. Śmietankę wykładamy na upieczony i przestudzony sernik. na wierzch ścieramy czekoladę. Całość odstawiamy do lodówki by śmietanka zastygła.
SER: Białka oddzielamy od żółtek. W misce ucieramy masło z cukrem, dodajemy stopniowo żółtka. W dalszej kolejności dodajemy ser. Całość miksujemy, by masa była puszysta i jednolita. Następnie dodajemy masę kajmakową. Gdy ta dobrze się połączy dodajemy mąkę połączoną z budyniem i proszkiem do pieczenia. W oddzielnej misce ubijamy pianę z białek. Gotową pianę łączymy z przygotowaną masą serową.Ser wylewamy to ciasto kruche. Sernik wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 60 minut w 180˚C. Upieczony studzimy. Na zimny wylewamy śmietankę, którą dekorujemy wiórkami czekoladowymi.
WYKOŃCZENIE: Żelatynę rozpuszczamy w przegotowanej wodzie i studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Do ubitej dodajemy cukier do smaku. na koniec wlewamy żelatynę i dokładnie miksujemy. Śmietankę wykładamy na upieczony i przestudzony sernik. na wierzch ścieramy czekoladę. Całość odstawiamy do lodówki by śmietanka zastygła.
zbysiowa
marietta
misia5
Dinah
Annisa