Sposób przygotowania:
Młoda cukinia faszerowana Eli
Kaszę ugotować na sypko w 2 szklankach osolonego wrzątku (około 20 minut).Boczk pokroić w kostkę,por w ćwierć krążki.Boczek przesmażyć na suchej patelni,dodać pora i jeszcze chwilę smażyć razem.Paprykę umyć,obrać z nasion i pokroić w kostkę.Marchewkę obrać,umyć i zetrzeć razem z serem na tarce z dużymi oczkami.Cukinie umyć,osuszyć,odciąć końce,przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć.Część miąższu pokroić w kostkę.Wszystkie składniki włożyć do miski,doprawić solą,pieprzem i wymieszać.Cukinie ułożyć na blaszce posmarowanej olejem.Do każdej połówki nałożyć farszu i zapiekać przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.Smacznego!
Natala1210