eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1771]

Książka Kucharska: Faszerowane warzywa

Młoda cukinia faszerowana Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszna młoda cukinia faszerowana kaszą jęczmienną z dodatkami.

Młoda cukinia faszerowana Eli Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Młoda cukinia faszerowana Eli

 

Sposób przygotowania:

Młoda cukinia faszerowana Eli
Kaszę ugotować na sypko w 2 szklankach osolonego wrzątku (około 20 minut).Boczk pokroić w kostkę,por w ćwierć krążki.Boczek przesmażyć na suchej patelni,dodać pora i jeszcze chwilę smażyć razem.Paprykę umyć,obrać z nasion i pokroić w kostkę.Marchewkę obrać,umyć i zetrzeć razem z serem na tarce z dużymi oczkami.Cukinie umyć,osuszyć,odciąć końce,przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć.Część miąższu pokroić w kostkę.Wszystkie składniki włożyć do miski,doprawić solą,pieprzem i wymieszać.Cukinie ułożyć na blaszce posmarowanej olejem.Do każdej połówki nałożyć farszu i zapiekać przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.Smacznego!
Młoda cukinia faszerowana Eli
Etap 1