13sonya

13sonya

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Młoda Kapusta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Świetnie smakuje ze świeżym chlebem.

Młoda Kapusta

Składniki:

Młoda Kapusta

 

  • Składniki:
  • 1 główka młodej kapusty
  • 2 średnie cebule
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki
  • sól, pieprz
  • bazylia
  • cukier
  • olej
  • 200ml wody

 

Sposób przygotowania:

Młoda Kapusta
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju. Kapustę szatkujemy, dodajemy do cebuli i zalewamy wodą, aby nie przywarła do dna garnka. Wszystko razem dusimy doprawiając solą, cukrem i pieprzem. Gdy kapusta będzie już na wpół miękka dodajemy koncentrat pomidorowy, wyciśnięty czosnek i bazylię. Dusimy wszystko jeszcze parę minut, a następnie robimy zasmażkę. Na patelni lub w garnuszku roztapiamy masło a następnie dodajemy łyżkę mąki, sól i pieprz. Zasmażkę dodajemy do kapusty, wymieszać całość i gotowe.

Tagi:

kapusta