Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Młoda kapustka lekko odchudzona.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Odtłuścić kiełbasę i dodać do młodej kapustki...samo zdrowie.

Młoda kapustka lekko odchudzona. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Młoda kapustka lekko odchudzona.

 

Sposób przygotowania:

Młoda kapustka lekko odchudzona.
Kapustę kroimy dość drobno, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i obgotowujemy jakieś pięć minut. Następnie odcedzamy, wlewamy nowej wody, dajemy przyprawy, wędzone kości przykrywamy i gotujemy do miękkości. Kiełbasę kroimy w kostkę nam odpowiadającą i...teraz niektórych mogę zaskoczyć. Kiełbasę wrzucamy do garnka z wodą i gotujemy 10 min...w ten sposób pozbywamy się zbytecznego tłuszczu. Jeśli ktoś nie wierzy ile jest go ukrytego w takich wędlinach...radzę raz na próbę zrobić taki eksperyment i samemu się przekonać...jaka warstwa tłuszczu...będzie pływać na wierzchu. Taką odtłuszczoną kiełbasę wrzucamy do miękkiej kapusty. Dodajemy koncentrat i przyprawę do zup..ewentualnie doprawiamy magii.
Młoda kapustka lekko odchudzona.
Obgotowywanie kapusty to nie tylko pozbywanie się goryczki, ale i dezynfekcja.
Młoda kapustka lekko odchudzona.
Do obgotowanej kapusty dajemy świeżą wodę i wędzone kości.
Młoda kapustka lekko odchudzona.
Na gołe oko kiełbasa wydaje się średnio tłusta...a jednak masa niekontrolowanych kalorii.