Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Młoda kapustka na wędzonce.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Młoda kapustka, z wędzonym mięskiem bez zbędnego tłuszczu.

Młoda kapustka na wędzonce. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Młoda kapustka na wędzonce.

 

Sposób przygotowania:

Młoda kapustka na wędzonce.
Kapustę szatkujemy, zalewamy wodą i obgotowujemy 10 min. Odcedzamy, dodajemy przyprawy zalewamy litrem wody i gotujemy do miękkości. Po 30 min można kapustę potraktować tłuczkiem do ziemniaków, to skróci czas gotowania.Kości zalewamy zimną wodą i gotujemy do miękkości. Gdy mięso odchodzi od kości wyciągamy i obieramy. Gdy warzywo jest miękki, dodajemy obrane mięso, koncentrat i doprawiamy ostatecznie. Jeszcze chwila gotowania i smacznego.
Młoda kapustka na wędzonce.
Kapustę szatkujemy drobno i obgotowujemy.
Młoda kapustka na wędzonce.
Obgotowaną odcedzamy, zalewamy świeżą wodą i dodajemy przyprawy.
Młoda kapustka na wędzonce.
Wędzone kości, ja mam to szczęście, że mam możliwość kupienia wędzonych mostków.

Tagi:

kapusta