paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Młode gołąbki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

uwielbiam ich smak rozpływający się w ustach

Młode gołąbki

Składniki:

Młode gołąbki

 

Sposób przygotowania:

Młode gołąbki
Ryż gotujemy tak jak zawsze w lekko osolonej wodzie. Liście kapusty obgotowujemy 3 min i odstawiamy do wystygnięcia. Marchewki obieramy i kroimy w plasterki. Wywar wstawiamy na ogień i gotujemy w nim mięso. Następnie za pomocą maszynki mielimy je i dodajmy do ryżu. Całość wyrabiamy dokładnie dodając marchewkę i doprawiając sola i pieprzem do smaku. Tak przygotowany farsz rozkładamy na liściach kapusty i zwijamy. Pomidory wyjmujemy z puszki, miksujemy za pomocą blendera i dodajmy do wywaru, mieszamy. Tak przygotowanym sosem zalewamy gołąbki i dusimy całość 20 min