Sposób przygotowania:
Mocno czekoladowe ciastoETAP 1:
Czekoladę i masło rozpuścić, następnie zdjąć z palnika i wymieszać z mlekiem. Jajka ubić z cukrem do białości i zmniejszyć obroty robota do najmniejszych dodać masę czekoladową i przesiana mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Tortownicę 22 cm średnicy na dnie wyłożyć papierem do pieczenia i wylać gładkie ciasto, piec w temp. 175 st około 40 minut.
ETAP 2:
Obie czekolady rozpuścić i przestudzić, serek wymieszać z cukrem pudrem i dodać do niego przestudzona czekoladę oraz żelatynę wcześniej rozpuszczoną w 1/4 szklanki wody i przestudzoną, dokładnie wymieszać.
Śmietanę ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą serową.
ETAP 3:
Upieczone i wystudzone ciasto nasączyć kawą do kawy można dodać łyżkę alkoholu i na nasączone ciasto wyłożyć całą piankę czekoladową, wyrównać i odstawić do lodówki na kilka godzin do zastygnięcia.
Dodatkową czekoladę rozpuścić z mlekiem i po przestudzeniu polać wierzch schłodzonego ciasta, odstawić do zastygnięcia i dowolnie ozdobić.