Sposób przygotowania:
Mocno truskawkowe muffiny
W jednym naczyniu wymieszać mleko i roztrzepane jajka. Masło rozpuścić, przestudzić i dodać do składników płynnych. W drugim naczyniu wymieszać składniki sypkie. Zawartość obu naczyń połączyć i wyrobić ciasto. Truskawki opłukać i pokroić na mniejsze kawałki jeśli są zbyt duże. Wmieszać je w ciasto bardzo delikatnie. Formy do muffinek wyłożyć papilotkami lub wysmarować lekko tłuszczem. Wypełniać je po brzegi ciastem. Wierzch posypać delikatnie brązowym cukrem. Piec 18 minut w 160st. Podawać ozdobione świeżymi listkami mięty.
![Mocno truskawkowe muffiny Mocno truskawkowe muffiny](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mocno-truskawkowe-muffiny-208514.jpg)
![Mocno truskawkowe muffiny Mocno truskawkowe muffiny](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mocno-truskawkowe-muffiny-208515.jpg)
![Mocno truskawkowe muffiny Mocno truskawkowe muffiny](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mocno-truskawkowe-muffiny-208516.jpg)
![Mocno truskawkowe muffiny Mocno truskawkowe muffiny](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mocno-truskawkowe-muffiny-208517.jpg)