Sposób przygotowania:
Modre gołąbki Eli
Z kapusty wykroić głąb.Do wrzącej wody dodać ocet,łyżkę oleju,sól i włożyć kapustę.Zdejmować poszczególne liście(olej to ułatwi)kapusty(8 sztuk).Resztę kapusty ugotować do innego obiadu.Do mięsa dodać posiekaną cebulę,przeciśnięty przez praskę czosnek,namoczoną i odciśniętą bułkę,przyprawę,sól,pieprz i dobrze wymieszać.Mięso rozłożyć na liście kapusty,zwinąć gołąbki,obwiązać nicią lub spiąć klamrami do rolad.Na głebokiej patelni rozgrzać olej,włożyć gołąbki,chwilkę obsmażyć,dodać kostkę mięsną,podlać wodą,wlać wino i dusić około godziny na małym ogniu,do miękkości.Gołąbki wyjąć z sosu.Sos dosmaczyć solą i pieprzem.Do śmietany wlać trochę wody,dodać mąkę,dokładnie wymieszać,wlać do sosu i zagotować.Smacznego!
A.B.
msewka
luna
ejla
Chupnięta
Anula
Jojo
ala48
bogda46
Marika_1961