mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Mój bananowiec

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Proste w przygotowaniu i pyszne ciasto.

Mój bananowiec

Składniki:

Mój bananowiec

 

Sposób przygotowania:

Mój bananowiec
Na początku miękkie masło, jajka, cukier i cukier waniliowy zmiksować.Do masy stopniowo dodawać mąkę pszenną, kaszę mannę i proszek do pieczenia. Banany obrać ze skóry i pokroić w plastry. Rodzynki obtoczyć w mące ziemniaczanej. Banany i rodzynki dodać do wcześniej przygotowanej masy.Dorzucić orzechy.Całość delikatnie wymieszać. Formę do pieczenia wysmarować margaryną i osypać bułką tartą.Wlać ciasto. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec ciasto przez godzinę. Po upieczeniu ciasto wyjąć i odstawić do wystygnięcia. Zimne można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.Smacznego.