oszude

oszude

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Mój drobiowy pasztecik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobre na kanapki i jest lepszy od kogucika ze sklepu.

Mój drobiowy pasztecik Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mój drobiowy pasztecik

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Mój drobiowy pasztecik
Umyć i obrać warzywa, pokroić na mniejsze kawałki. Do dużego garnka dać wypłukane udka drobiowe, wątróbke oraz rozdrobnione warzywa. Zalać 1,5litrem zimnej wody doprawić zielem i listkiem laurowym i wstawić do wolnego gotowania. Gdy mięso jest już bardzo miękkie przelać wszystko przez sito a do wywaru dodać kaszke i gotować na wolnym ogniu ciągle mieszając. Jak zgęstnieje ściągnąć z ognia. Gdy mięso przestygnie obrać z kości i przemielić przez maszynkę wraz z warzywami. Dodać do kaszy, wbić jajka oraz doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatałową oraz majerankiem. Wszystko zmiksować blenderem na jednolitą gładką masę. Pasztecik przełożyć do małych wyparzonych słoiczków i pasteryzować 10-15 minut w zależności od wielkości słoiczków. Zalecam przy dłuższym przeczymywaniu pasteryzować nastepnego dnia tak samo. Przechowywać w chłodnym miejscu.
Mój drobiowy pasztecik
Wszystkie składniki dokładnie miksujemy na jednolitą masę.
Mój drobiowy pasztecik
Gotujemy mięso z wątróbką i warzywami do miękkości.