Sposób przygotowania:
Mój drobiowy pasztecik
Umyć i obrać warzywa, pokroić na mniejsze kawałki. Do dużego garnka dać wypłukane udka drobiowe, wątróbke oraz rozdrobnione warzywa. Zalać 1,5litrem zimnej wody doprawić zielem i listkiem laurowym i wstawić do wolnego gotowania. Gdy mięso jest już bardzo miękkie przelać wszystko przez sito a do wywaru dodać kaszke i gotować na wolnym ogniu ciągle mieszając. Jak zgęstnieje ściągnąć z ognia. Gdy mięso przestygnie obrać z kości i przemielić przez maszynkę wraz z warzywami. Dodać do kaszy, wbić jajka oraz doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatałową oraz majerankiem. Wszystko zmiksować blenderem na jednolitą gładką masę. Pasztecik przełożyć do małych wyparzonych słoiczków i pasteryzować 10-15 minut w zależności od wielkości słoiczków. Zalecam przy dłuższym przeczymywaniu pasteryzować nastepnego dnia tak samo. Przechowywać w chłodnym miejscu.