VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Mój kapuśniaczek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Aromatyczna i smaczna wersja kapuśniaku po mojemu. Polecam dla zwolenników kiszonej kapusty lub na zimne dni kiedy to potrzebujemy porządnej rozgrzewki.

Mój kapuśniaczek Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mój kapuśniaczek

 

 

Sposób przygotowania:

Mój kapuśniaczek
Do garnka wkładamy kiszoną kapustę, podlewamy litrem zimnej wody i gotujemy około 15 minut. Cebulę kroimy w pół plasterki, pieczarki oraz kiełbasę w kostkę. Na rozgrzanej patelni podsmażamy cebulę, kiełbasę i pieczarki. Przekładamy do kiszonej kapusty. Doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem, dokładamy kostkę rosołową, ziele angielskie i liście laurowe. Dolewamy 500 ml wody i gotujemy jeszcze na małym ogniu przez 30-35 minut. Zupa najlepiej smakuje na drugi dzień. Do kapuśniaku dodałam jeszcze ugotowane ziemniaki.
Mój kapuśniaczek
Etap 1 Kapustę kiszoną gotujemy w 1 litrze wody
Mój kapuśniaczek
Etap 2 Kiełbasę, cebulę i pieczarki kroimy i smażymy na patelni