Sposób przygotowania:
Mój kapuśniaczek
Do garnka wkładamy kiszoną kapustę, podlewamy litrem zimnej wody i gotujemy około 15 minut. Cebulę kroimy w pół plasterki, pieczarki oraz kiełbasę w kostkę. Na rozgrzanej patelni podsmażamy cebulę, kiełbasę i pieczarki. Przekładamy do kiszonej kapusty. Doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem, dokładamy kostkę rosołową, ziele angielskie i liście laurowe. Dolewamy 500 ml wody i gotujemy jeszcze na małym ogniu przez 30-35 minut. Zupa najlepiej smakuje na drugi dzień. Do kapuśniaku dodałam jeszcze ugotowane ziemniaki.
![Mój kapuśniaczek Mój kapuśniaczek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/moj-kapusniaczek-309187.jpg)
![Mój kapuśniaczek Mój kapuśniaczek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/moj-kapusniaczek-309188.jpg)