evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Książka Kucharska: Świąteczny karp króluje na stołach

Mój Karp smażony panierowany.

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Smaczna prosta w przygotowaniu rybka :)

Mój Karp smażony panierowany.

Składniki:

Mój Karp smażony panierowany.

 

Sposób przygotowania:

Mój Karp smażony panierowany.
Filet pokroić na porcje, skropić sokiem z cytryny, oprószyć pieprzem ,solą i bazylią (wstawic do lodówki na pół godz.) .Po tym czasie wyjąć z lodówki zanurzyć w jajku i obtoczyć w bułce Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z frytkami lub z ziemniaczkami i surówką (jak kto lubi) SMACZNEGO.

Tagi:

jajko tarta jajka