Sposób przygotowania:
Mój Mintaj
Filety rozmrażamy i odsączamy z nadmiaru wody za pomocą ręcznika papierowego. Zieleninkę myjemy-osuszamy i drobno siekamy.Jeden plaster sera kroimy w drobną kostkę. Filety kropimy cytryną,doprawiamy przyprawą do ryb,solą i pieprzem cytrynowym.Obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron-odstawiamy. Do szklanki lub kubka wlewamy śmietanę,dodajemy majonez,zieleninkę i drobno pokrojony ser-mieszamy.Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą i układamy na niej dwa kawałki ryby.Na nią kładziemy ser,na ser zieleninę i przykrywamy pozostałą rybą.Polewamy każdą porcję sosem śmietanowo-majonezowym. Piekarnik rozgrzewamy do 180*C środkowa półka grzanie góra i wkładamy rybę.Zapiekamy 15 minut i gotowe. Podajemy gorące zaraz po przyrządzeniu np. z frytkami i ulubioną surówką.
gusia1000