Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Mój schab - pieczony z morelami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Schab z owocami - to przepyszny dodatek do drugiego dania albo jako wędlina na zimno .

Mój schab - pieczony z morelami

Składniki:

Mój schab - pieczony z morelami

 

Sposób przygotowania:

Mój schab - pieczony z morelami
Morele umyć w ciepłej wodzie, osuszyć. Schab opłukać, nożem zrobić w środku otwór i włożyć morele . Ułożyć na blasze posmarowanej masłem, posypać wiórkami zmrożonego masła, wstawić do piekarnika, piec ok. 1 godz. w 180°C, polewając wytwarzającym się sosem. Najlepiej jednak włożyć go do rękawa do pieczenia, będzie bardziej soczysty.

Tagi:

beza schab bezy