paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Mój zapiekany mintaj

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealne danie na lekki obiad

Mój zapiekany mintaj

Składniki:

Mój zapiekany mintaj

 

Sposób przygotowania:

Mój zapiekany mintaj
Rybę płuczmy i osuszamy. Pomidory dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w sporą kostkę. Z cytryny wyciskamy sok. Ser ścieramy na tarce jarzynowej. Do pomidorów dodajmy łyżeczkę czosnku, 2 łyżki oliwy i po pół łyżeczki oregano i tymianku. Mieszamy całość i doprawiamy odrobiną soli i pierzu. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i w 180C pieczemy 10 min. W tym czasie zabieramy się za rybę. Do soku z cytryny dodajemy odrobinę oliwy. Przygotowaną mieszanką skrapiamy filety. Następnie panierujemy je w serze połączonym z 3 łyżkami bułki z odrobiną pieprzu. Gotowe filety układamy na pomidorach i ponownie całość pieczemy 15 min w 160C