Sposób przygotowania:
Moja ambasadorka
Na początku margarynę włożyć do garnka.Następnie dosypać cukier, mleko i kakao.Wszystkie składniki rozpuścić na małym ogniu mieszając od czasu do czasu.
Żółtka oddzielić od białek.Żółtka utrzeć dolewając rozpuszczoną i ostudzoną masę z garnka.Dokładnie zmiksować.Następnie dosypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Białka jajek ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z wcześniej przygotowaną masą.
Ciasto wlać do formy wysmarowanej margaryną i osypaną bułką tartą. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni i piec przez 45 minut.Po wyjęciu odstawić do wystudzenia.
Zimne posypać cukrem pudrem.Smacznego.
Żółtka oddzielić od białek.Żółtka utrzeć dolewając rozpuszczoną i ostudzoną masę z garnka.Dokładnie zmiksować.Następnie dosypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Białka jajek ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z wcześniej przygotowaną masą.
Ciasto wlać do formy wysmarowanej margaryną i osypaną bułką tartą. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni i piec przez 45 minut.Po wyjęciu odstawić do wystudzenia.
Zimne posypać cukrem pudrem.Smacznego.