Sposób przygotowania:
Moja babka
Margarynę rozpuszczamy, jajka ubijamy z cukrem dodajemy mąki, proszek, do pieczenia i ostudzoną margarynę wszytko miksujemy ok5 min im dłużej miksujemy tym delikatniejsze będzie ciasto.
Formę do babki smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką.
Wlewamy pół ciasta do formy a do reszty dodajemy kakao miksujemy i wylewamy na białe ciasto.
Piekarnik nagrzewamy do 170-180stopni i pieczemy ok godzinę ja po45min sprawdzam patyczkiem i jeśli ciasto jest suche wyłączam piekarnik i zostawiam aby ciasto doszło, jak ostygnie można polać lukrem lub posypać cukrem pudrem, smacznego!
Formę do babki smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką.
Wlewamy pół ciasta do formy a do reszty dodajemy kakao miksujemy i wylewamy na białe ciasto.
Piekarnik nagrzewamy do 170-180stopni i pieczemy ok godzinę ja po45min sprawdzam patyczkiem i jeśli ciasto jest suche wyłączam piekarnik i zostawiam aby ciasto doszło, jak ostygnie można polać lukrem lub posypać cukrem pudrem, smacznego!