Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Moja fasolka po bretońsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

taka domowa fasolka po bretońsku

Moja fasolka po bretońsku

Składniki:

Moja fasolka po bretońsku

 

  • 500 gram pieczarek
  • 4 małe cebule
  • 2 duże ząbki czosnku
  • 1 duże pętko wędliny
  • 1 duże wędzone pętko wędliny
  • 4 pokrojone pomidory
  • majeranek
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól
  • 3 średnie marchewki pokrojone w kostkę
  • pieprz
  • sproszkowana papryka
  • oregano
  • 50 dag fasoli piekny jaś namoczonej w wodzie dzień wcześniej

Sposób przygotowania:

Moja fasolka po bretońsku
Fasolkę należy najlepiej namoczyć dzień wcześniej i wstawiamy ją do gotowania, razem z pokrojoną w kostkę marchewką i koncentratem. Z resztą skłądników postępujemy tak jak w przypadku farszu do pizzy. Kiedy już przygotujemy farsz dodajemy go do fasoli i gotujemy tak długo aż fasola będzie miękka.