Sposób przygotowania:
Moja kwaśnica.
Kapustę kiszoną posiekać, wrzucić do garnka, dodać płyn wyciśnięty z kapusty.Wlać wodę, wrzucić listki laurowe,ziele angielskie,pieprz .Zagotować.
Boczek pokroić w maleńkie kosteczki,podsmażyć. Dodać pokrojoną drobno cebulę i posiekany czosnek.Posypać papryką słodką i ostrą i chwilę podsmażyć.Podlać szklanką wywaru z kostek mięsnych Winiar.Wlać to do kapusty, doprawić Vegetą,rozkruszyć mini kosteczkę Knorr smażona cebulka i gotować do miękkości.
Ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę ugotować oddzielnie w osolonej wodzie do miękkości i odcedzić.
Do kapusty wsypać ziemniaki, doprawić majerankiem , solą i pieprzem, pogotować razem kilka minut.Ja nie zagęszczałam zupy, ale jeśli ktoś chce może zrobić zasmażkę i zagęścić.Podawać bardzo gorące.
Boczek pokroić w maleńkie kosteczki,podsmażyć. Dodać pokrojoną drobno cebulę i posiekany czosnek.Posypać papryką słodką i ostrą i chwilę podsmażyć.Podlać szklanką wywaru z kostek mięsnych Winiar.Wlać to do kapusty, doprawić Vegetą,rozkruszyć mini kosteczkę Knorr smażona cebulka i gotować do miękkości.
Ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę ugotować oddzielnie w osolonej wodzie do miękkości i odcedzić.
Do kapusty wsypać ziemniaki, doprawić majerankiem , solą i pieprzem, pogotować razem kilka minut.Ja nie zagęszczałam zupy, ale jeśli ktoś chce może zrobić zasmażkę i zagęścić.Podawać bardzo gorące.
Śliweczka
dusia30
Sarenka
luna