Sposób przygotowania:
Moja rybka 'po grecku' :)
Ryby rozmrozić, osuszyć ręcznikiem papierowym. Natrzeć wegetą i pieprzem. Jaja wymieszać z mąką na gładka masę (ilość mąki do ciasta zależy od wielkości jajek). Ryby zanurzać w cieście, smażyć na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła, z obu stron na złocisty kolor. Gotowe lekko osuszyć z nadmiaru tłuszczu. Na dużej patelni rozgrzać olej, zeszklić pokrojoną cebulę. Dodać starte na grubych oczkach marchew, seler, pietruszkę, pokrojonego drobno pora. Dodać listki laurowe i ziele. Dusić pod przykryciem - mieszając i podlewając wodą przez ok. 40 minut. Doprawić dobrze solą i pieprzem świeżo mielonym oraz cukrem, dodać natkę. Wymieszać, dusić jeszcze razem ok. 15- 20 minut. Usunąć listki laurowe i ziele. Na duży półmisek wyłożyć 1/3 warzyw. Poukładać usmażone kawałki ryby. Przykryć resztą warzyw. Można to rozdzielić na dwa półmiski. Można też usmażyć więcej filetów lub dodać więcej koncentratu. Rybka znika w mgnieniu oka - kto pierwszy ten lepszy:)