Sposób przygotowania:
Moja ulubiona domowa pizza
Do przesianej mąki wkruszyć drożdże, dodać 2 łyżki oliwy, łyżeczkę oregano, zalać ciepłym mlekiem, dodać sól.Zarobić ciasto, by było elastyczne, uformuj kulę i odstaw na 1.5h pod lnianą ściereczką, posyp mąką. Po tym czasie posyp mąką blachę na której będziesz piec, rozwałkuj cienko ciasto. Posmaruj sosem z przecieru pomidorowego (na rozgrzaną oliwę daj przeciśnięty czosnek, dodaj pod koniec gotowania bazylię, oregano, sól, pieprz). Potem dodatki: przesmażone krótko pieczarki na maśle z cebulką, odsączoną mozzarellę, pokrojone plastry żółtego sera, odsączoną paprykę papperoni, odsączone suszone pomidory, pokrojoną szynkę, na to pomidory pokrojone w plasterki i oliwki odsączone z zalewy, na górę posyp przyprawami: bazylią, oregano lub ziołami prowansalskimi.