Sposób przygotowania:
Moja wuzetka z różowym kremem
Przygotować niezbędne składniki na ciasto. Wymieszać ze sobą następujące składniki: margarynę, cukier, jajka a następnie całość zmiksować po czym wsypać mąkę, kakao, sodę oczyszczoną. W dalszym ciągu miksować składniki. Na koniec wlać mleko. Dalej miksować. Ciasto wyłożyć do blaszki prostokątnej wyścielonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze około180-200 stopni C przez około 40 -50 minut, piec do suchego patyczka. Wyjąć ciasto, przekroić na dwie równe części. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić na sztywną masę z dodatkiem cukru pudru i z rozpuszczoną galaretką malinową przygotowaną według przepisu podanego na opakowaniu- jednak w mniejszej ilości wody rozpuścić galaretkę. Przygotowaną masę wyłożyć na jeden biszkopt, przykryć drugim biszkoptem. Rozpuścić polewę czekoladową według przepisu podanego na opakowaniu, wyłożyć polewę na wierzch ciasta i równomiernie rozsmarować polewę. Na koniec posypać posypką kolorową. Ciasto schłodzić w lodówce, gdy całkowicie zastygnie, wówczas dopiero porcjować.
marietta