paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Moja zabielana zupa rybna

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Specjał mojego taty który sam łowi karpia

Moja zabielana zupa rybna

Składniki:

Moja zabielana zupa rybna

 

Sposób przygotowania:

Moja zabielana zupa rybna
Rybę patroszymy, myjemy a następnie filetujemy. Gotowe filetu kroimy na kawałki ok 3x3 cm. Następnie kawałki karpia gotujemy w osolonej wodzie z łyżeczką słodkiej papryki ok 15 min. Po tym czasie odcedzamy ja z wody. Głowę i kręgosłup karpia pozostały z filetowania zalewamy ok 1,5 litra wody. Dodajemy wszystkie warzywa wcześniej umyte, obrane i pokrojone w kostkę. Doprawiamy liściem laurowym 1/2 łyżeczki pieprzu i tak gotujemy godzinę. Gdy wywar jest gotowy przecedzamy go przez sitko, dodajemy wcześniej przygotowane kawałki ryby i ponownie gotujemy ok 10-15 min. Z jajek oddzielamy żółtka i łączymy je ze śmietaną. Gdy zupa jest gotowa zdejmujemy ją z ognia i bardzo powoli wlewamy do niej śmietanę. Podawać z makaronem typu krajanka.