Sposób przygotowania:
Moja zapiekanka z fasolki szparagowej
Fasolkę gotujemy 15 min w osolonej wodzie, odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki. Marchew obieramy a następnie gotujemy ją do miękkości, odcedzamy, kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pomidory parzymy, obieramy i również kroimy je w kostkę. Ser ścieramy na tarce jarzynowej. Cebulę na 2 łyżkach oleju szklimy następnie dodajemy do niej mięso. Całość doprawiamy przyprawami i smażymy do momentu aż mięso będzie rumiane. Następnie na patelnie wędrują pomidory, mieszamy i smażymy do momentu aż się rozpadną. Mięso zdejmujemy z ognia i studzimy. W tym czasie jajka roztrzepujemy widelcem. Do chłodnego mięsa dodajmy marchew, fasolkę i całość zalewamy jajkami. Przekładamy wszystko do naczynia żaroodpornego i pieczemy 10 min w 180C. po tym czasie zapiekankę wyjmujemy posypujemy serem i pieczemy kolejne 15 min